Este disperat? Cum vrea Putin să facă rost de oameni pentru război

Este disperat? Cum vrea Putin să facă rost de oameni pentru război
| Foto: dw.com

Consiliul Federaţiei Ruse (Camera Superioară a Parlamentului de la Moscova) a aprobat o lege care prevede o procedură simplificată de obţinere a cetăţeniei ruse pentru străinii care se înscriu în Armată.

Noile prevederi se referă la cetăţenii străini care au semnat un contract de cel puţin un an şi care vor putea solicita cetăţenia rusă fără a furniza permis de şedere sau un document care să ateste că au locuit în ţară, în mod permanent, timp de cinci ani, aşa cum prevede legea aflată în vigoare.

Este încă un semn, comentează analiştii militari, că Vladimir Putin, cel care a ordonat invazia pe 24 februarie, este disperat să facă rost de soldaţi pe care să-i trimită la luptă, după ce a pierdut pe frontul din Ucraina peste 50.000 de militari, potrivit surselor de la Kiev, neconfirmate însă de Moscova.

În plus, mulţi ostaşi aflaţi în prezent în Ucraina refuză, folosind diferite pretexte, să mai lupte în Armata Roşie, motiv pentru care Rusia ia în calcul inclusiv mobilizarea generală a populaţiei.

Comenteaza