Face Rusia un pas în spate? Au anunțat o nouă retragere de tancuri și echipament militar

Face Rusia un pas în spate? Au anunțat o nouă retragere de tancuri și echipament militar
| Foto: antena3.ro

Autorităţile ruse au anunţat că mai multe tancuri şi piese de echipament militar au fost retrase, miercuri, din Peninsula Crimeea după finalizarea exerciţiilor ordonate de comandaţii militari. Marţi, au fost retrase alte trupe din apropierea graniţei cu Ucraina.

Potrivit Reuters, ministrul rus al Apărării a prezentat o filmare în care apar o coloană de tancuri şi alte vehicule militare care părăsesc Crimeea anexată pe un pod de cale ferată la finalul exerciţiilor. Ministrul a mai spus că alte trupe s-ar putea întoarce curând la bazele lor.

Rusia a poziţionat aproximativ 150.000 de soldaţi aproape de graniţa cu Ucraina, inclusiv 30.000 de militari care participă la exerciţii militare în Belarus. Marţi, Rusia a anunţat primele retrageri ale unor trupe care au încheiat exerciţiile. În derulare sunt exerciţiile comune ruso-beloruse care se vor încheia pe 20 februarie.

Retragerile de trupe sunt interpretate de unii ca pe un semn de detensionare. Pentru alţi analişti, este prea devreme pentru a spune dacă acest lucru semnalează cu adevărat o schimbare.

Comenteaza