FBI: Spionii cibernetici fură informaţii despre vaccinurile pentru coronavirus

FBI: Spionii cibernetici fură informaţii despre vaccinurile pentru coronavirus
| Foto: bbci.co.uk

Pandemia de coronavirus a provocat o criză la nivel mondial. În căutarea unui vaccin sunt implicaţi oamenii de ştiinţă, companiile mari, guverne, dar şi agenţiile de spionaj şi informaţii.

Potrivit BBC, oficialul american din domeniul intelligence, Bill Evanina, a dezvăluit că există multe agenţii de informaţii din diverse ţări care conduc operaţiuni de recunoaştere. De asemenea, acesta a mărturisit că guvernul american a avertizat organizaţiile care se ocupă de cercetare medicală în privinţa riscurilor.

„Ne străduim, împreună cu persoane din industrie, cercetare şi guvern, pentru a ne asigura că informaţia şi cercetarea noastră sunt protejate cât mai bine. Ne aşteptăm ca agenţii de informaţii străine, inclusiv cele ale Partidului Comunist Chinez, să încerce să obţină informaţii cu privire la lucrurile de care ne ocupăm.”, a spus Bill Evanina,  directorul Centrului pentru Securitate şi Contrainformaţii din SUA.

Statele Unite îşi proprun să lansează Operaţiunea Warp Speed, care se referă la descoperirea unui vaccin, iar ţara care descoperă antidotul mult aşteptat va beneficia prima de acesta.„În această perioadă nimic nu este mai valoros decât cercetarea biomedicală care ar putea să ne ajute cu dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului”, a adăugat Evanina.

Oficiali din domeniul intelligence din serviciile secrete britanice au raportat acţiuni similare celor americane, de informaţii furate sau tentative. FBI a anunţat intruziuni în centrele secrete care se ocupă de cercetare anti-COVID în SUA, transmite Mediafax.

Comenteaza