Forțele rusești iau cu asalt ultima redută a orașului Mariupol, uzina Azovstal

Forțele rusești iau cu asalt ultima redută a orașului Mariupol, uzina Azovstal
| Foto: mediafax.ro

Forţele ruseşti încearcă, sâmbătă, să ia cu asalt uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, ultima redută a oraşului, afirmă un oficial ucrainean.

Ultimele trupe ucrainene din oraşul asediat Mariupol s-au refugiat în uzină siderurgică Azovstal şi se crede că acestea sunt blocate acolo împreună cu până la 1.000 de civili care sunt ascunşi în adăposturile antiaeriene de sub complex, împreună cu soldaţi, puşcaşi marini şi medici.

Consilierul prezidenţial ucrainean a declarat acum că forţele ruseşti încearcă să desfăşoare operaţiuni pentru a lua cu asalt uzina Azovstal şi că au reluat atacurile aeriene, scrie Sky News.

Joi, însuşi preşedintele rus Vladimir Putin a anulat un asalt planificat asupra uzinei şi a ordonat în schimb o blocare a complexului.

„Nu este nevoie să ne urcăm în aceste catacombe şi să ne târâm în subteran prin aceste instalaţii industriale”, a declarat el.

„Blocaţi această zonă industrială astfel încât să nu poată trece nici măcar o muscă”.

Între timp, comandantul marinei ucrainene, Serhiy Volny, a avertizat că luptătorii din vasta uzină de la Mariupol ar putea să nu mai poată „rezista mult timp”.

El a declarat pentru Sky News că trupele sunt „depăşite numeric cu 10 la 1” şi că peste 500 de luptători au nevoie de îngrijiri medicale.

Acesta este ultima redută de rezistenţă din Mariupol, important din punct de vedere strategic pentru Rusia, deoarece capturarea acestui oraş ar crea un coridor terestru între Crimeea anexată şi inima ultimului său asalt din estul Ucrainei.

Comenteaza