Germania a pus România pe lista sa roșie. Europa se fereşte de noi

Germania a pus România pe lista sa roșie. Europa se fereşte de noi
| Foto: shutterstock

Germania a adăugat toată România pe lista sa roșie, ceea ce înseamnă că orice persoană din România care intră pe teritoriul Germaniei va sta în carantină.

În România a explodat ieri numărul de noi infectări cu COVID-19 depistate la nivel oficial, numărul ajungând aproape de 3000. Ţările din Europa îşi iau măsuri de precauţie cu privire la cei care vin din România având în vedere rata tot mai ridicată a înfectăruilor de la noi. 

Lista ţărilor roşii din Germania a fost actualizată miercuri seară de Institutul de Sănătate Publică. Până acum, pe ea apăreau doar Capitala și câteva județe din România.

Olanda, Bulgaria, Croaţia, Lituania, Slovacia, Slovenia şi Ungaria au fost declarate și ele zone cu risc ridicat.

Specialiștii din Germania au stabilit că măsura carantinei este impusă celor care vin din zone în care numărul infecţiilor cu noul coronavirus depăşeşte 50 la 100.000 de locuitori, timp de şapte zile.

Şi în Italia a fost prelungit decretul care obligă cetăţenii care vin din România să efectueze o carantină de 14 zile la domiciliu, în Italia. Vechile norme, în ceea ce priveşte carantina, rămân în vigoare cel puţin până la 15 octombrie,

Comenteaza