Germania anunţă un plan de relansare economică de 130 de miliarde de euro

Germania anunţă un plan de relansare economică de 130 de miliarde de euro

Cancelarul german, Angela Merkel, a anunțat un plan de relansare de 130 de miliarde de euro pentru 2020 și 2021 pentru a stimul economia afectată de criza provocată de COVID-19.

“Dimensiunea planului de relansare va fi de 130 de miliarde de euro pentru anii 2020-2021, dintre care 120 de miliarde vor fi cheltuiţi pentru guvernul federal. Avem un plan de relansare economică, un plan pentru viitor şi, bineînţeles, pe lângă aceasta ne ocupăm acum de responsabilitatea noastră pentru Europa şi de dimensiunea internaţională”, a declarat Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Printre măsurile anunțate de cancelar se află reducerea temporară a TVA şi transferul datoriilor comunelor spre statul federal, dar și o alocaţie familială de 300 de euro pentru fiecare copil și noi ajutoare pentru firmele în dificultate. În plus, prima pentru cumpărarea unei maşini electrice va fi dublată, de la 3.000 de euro la 6.000 de euro.

Planul de relansare anunțat de Angela Merkel se adaugă celui de 1.000 de miliarde pus în aplicare în martie, care prevede ajutoare pentru firme şi miliarde de euro de împrumuturi garantate.

Comenteaza