Grecii vor ca turiştii să fie testaţi pentru COVID-19 înainte de a intra în ţara lor

Grecii vor ca turiştii să fie testaţi pentru COVID-19 înainte de a intra în ţara lor
| Foto: ZIUA de CLUJ

Marea majoritate a grecilor, 89 %, vor ca turiştii să fie supuşi unui test pentru noul coronavirus înainte de a intra în ţara lor, potrivit unui sondaj realizat de institutul demoscopic ALCO, citat miercuri de EFE.

Cu aproape două săptămâni înainte ca Grecia - una dintre ţările care a înregistrat cei mai puţini morţi de COVID-19 din Europa, cu circa 180 de decese - să-şi deschidă frontierele pentru turişti, teama unei extinderi a epidemiei a devenit palpabilă, anunţă Agerpres.

După o curbă epidemiologică descendentă, Grecia a raportat aproximativ o sută de cazuri în doar patru zile, dintre care 30 de contagieri în rândul persoanelor venite din străinătate. De luni, 15 iunie, Grecia va începe deschiderea progresivă a aeroporturilor, pe aeroporturile din Atena şi Salonic fiind aşteptate curse din circa 30 de ţări cu evoluţii similare ale epidemiei.

Totuşi, în eventualitatea unei reizbucniri a cazurilor, premierul conservator Kyriakos Mitsotakis nu elimină posibilitatea de a face un pas înapoi în privinţa ridicării parţiale sau temporare a măsurilor de relaxare.

Un episod care a tras semnalul de alarmă a fost o petrecere cu multe persoane, organizată recent la un bar din insula Mikonos, destinaţie predilectă a turiştilor din Marea Egee. Pentru a stabili un precedent, autorităţile au decretat închiderea barului timp de două luni şi au aplicat o amendă de 20.000 de euro.

Totuşi, întrebaţi care este principala lor preocupare în viitorul apropiat, mii de greci chestionaţi într-un sondaj realizat de ziarul ETHNOS şi de postul OPEN TV, 49 % au răspuns că şomajul şi doar 15 % au indicat coronavirusul.

Un procent covârşitor de 70 % au fost de părere că guvernul ar trebui să ia măsuri de întărire a economiei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza