Grevă pe un aeroport din Europa. Sute de zboruri afectate

Grevă pe un aeroport din Europa. Sute de zboruri afectate

Angajaţii aeroportului au intrat miercuri în grevă pentru a cere majorarea salariilor, astfel că aproximativ 300 de decolări şi aterizări nu vor mai fi posibile.

Angajaţii aeroportului BER din Berlin au intrat miercuri în grevă, astfel că operatorul singurului aeroport din capitala Germaniei a fost nevoit să anuleze toate zborurile programate pentru ziua de miercuri, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Ca urmare a acestei dispute, aproximativ 300 de decolări şi aterizări nu vor mai fi posibile ceea ce ar urma să afecteze aproximativ 35.000 de pasageri, a informat într-un comunicat operatorul aeroportului BER. Printre cele mai importante companii aeriene care utilizează aeroportul BER sunt EasyJet Plc şi Deutsche Lufthansa AG.

Sindicatul Verdi a cerut personalului de la sol, agenţilor de securitate şi angajaţilor operatorului aeroportuar BER să organizeze o grevă de avertisment pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de propunerile făcute de echipa manageriale la precedentele runde de negocierile salariale colective. Verdi vrea o majorarea salarială de 500 de euro pe lună pentru personalul de la sol pe parcursul următoarelor 12 luni precum şi bonusuri mai mari pentru agenţii de securitate care lucrează în week-end şi de sărbătorile publice.

Aeroportul internaţional Berlin-Brandenburg a fost inaugurat în 2020, după opt ani de întârzieri. Peste 19 milioane de pasageri au trecut prin acest aeroport în 2020, comparativ cu cei aproape 49 de milioane de pasageri care au tranzitat anul trecut prin aeroportul de la Frankfurt.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza