Foto GRINDINĂ de dimensiuni apocaliptice: ”Bob” de grindină de 19 centimetri

GRINDINĂ de dimensiuni apocaliptice: ”Bob” de grindină de 19 centimetri
GRINDINĂ de dimensiuni apocaliptice: ”Bob” de grindină cu diametru de 19 centimetri
GRINDINĂ de dimensiuni apocaliptice: ”Bob” de grindină cu diametru de 19 centimetri
GRINDINĂ de dimensiuni apocaliptice: ”Bob” de grindină cu diametru de 19 centimetri

După ce un avion Boeing aparţinând Delta Airlines a suferit avarii la conul frontal, la turbina motorului și la aripă în mai multe puncte imediat după decolare, în timp ce s-a confruntat cu condiții meteorologice severe, a căzut și cea mai mare grindină din istoria Europei. 

Europa este răvășită, în această vară, de furtuni, însoțite cu grindină, tornade și zilele caniculare, cu temperaturi de până aproape de 50 de grade Celsius.

În Azzano Decimo din provincia Pordenone, Italia, grindina a avut dimensiuni uriașe, întrecând recordul anterior stabilit cu câteva zile mai devreme în Padova, unde grindina „cât o minge de tenis” a distrus zeci de automobile.

Grindina din Azzano Decimo a avut o dimensiune care le-a depășit pe toate celelalte, astfel încât a bătut recordul pentru cea mai mare din istoria Europei. Un ”bob” de grindină un diametru de 19 centimetri.

Mai multe persoane au publicat fotografii cu grindină uriașă, căzută zilele astea. Conform Laboratorului European de Furtuni Aspre (Essl) aceasta este cea mai mare  grindină din istoria Europei, cu un diametru de 19 centimetri, scrie newsprima.it, citat de stiridiaspora.ro

Recordul anterior fusese stabilit cu doar câteva zile mai devreme în Italia, mai exact în Camignano del Brenta, în provincia Padova, în timpul unei furtuni cu grindină, care a răvășit  regiunea Veneto, iar peste o sută de persoane au fost rănite.

Comenteaza