Hamas amenință că va ucide câte un ostatic israelian pentru fiecare bombardament fără avertisment

Hamas amenință că va ucide câte un ostatic israelian pentru fiecare bombardament fără avertisment
| Foto: https://www.thejc.com/

Soldați și civili israelieni, precum și cetățeni străini, printre care femei şi copii, au fost luați ostatici de teroriștii palestinieni din gruparea Hamas în atacul lansat împotriva Israelului sâmbătă dimineața.

Gruparea militantă palestiniană Hamas a declarat, luni, că va începe să execute câte un ostatic israelian pentru fiecare nou bombardament al Israelului asupra locuințelor civile fără niciun avertisment, relatează Al Arabiya.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Abu Ubaida, a declarat că organizația a acționat în conformitate cu instrucțiunile islamice păstrând prizonierii israelieni în siguranță și sănătoși. În același timp, el acuză Israelul pentru intensificarea bombardamentelor asupra locuințelor civile, fără niciun avertisment.

„De fiecare dată când oamenii noştri vor fi luaţi drept ţintă fără avertisment, aceasta va avea ca rezultat execuţia unuia dintre ostaticii civili”, a indicat Hamas, prin Brigăzile Al-Qassam, într-un comunicat.

Potrivit informațiilor, ostaticii capturaţi de Hamas – atât israelieni, cât și cetățeni străini – sunt ţinuţi în diferite locații din Gaza, complicând eforturile Israelului de a le elibera prin operațiuni ale forțelor speciale. 

Israelul a spus că va acționa pentru eliberarea ostaticilor, aderând la un principiul de a nu lăsa prizonieri în urmă. Dar, a scris Reuters, opțiunile prim-ministrului Benjamin Netanyahu de a răspunde atacului brutal al Hamas ar putea fi reduse din cauza temerilor legate de soarta israelienilor capturați de islamiști, 

Comenteaza