Şi adolescenții sunt vaccinaţi în Israel. Campania de vaccinare dă roade

Şi adolescenții sunt vaccinaţi în Israel. Campania de vaccinare dă roade
| Foto: The Times of Israel

De acum, și adolescenții din Israel cu vârste între 16 și 18 ani vor fi vaccinați. Ţara cu cele mai multe vaccinări raportat la populație, a trecut la o etapă și mai agresivă. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În jur de 150.000 de oameni pe zi au fost vaccinați împotriva coronavirusului în Israel, adică aproximativ un sfert din populaţie de la debutul campaniei de vaccinare. Israelul și-a propus ca până la jumătatea lunii martie să vaccineze cinci din cele nouă milioane de cetățeni cu ambele doze de vaccin anti-Covid. 

Campania susținută de vaccinare pare să-și arate roadele. Mai multe studii arată că epidemia pierde din viteză. Internările au scăzut cu 60 la sută în rândul pacienților de peste 60 de ani. 

Adolescenții care doresc să se vaccineze vor avea nevoie de acordul părinților sau al tutorilor lor și pot refuza vaccinarea pe motiv de sănătate, dacă suferă de anumite alergii sau afecțiuni cu risc de efecte secundare. Cei mai mulți vor să facă vaccinul pentru că vor să scape de izolare.

„Am venit să fac vaccinul, ca noi, elevii, să ne putem întoarce la școală cât de curând și înainte de a face asta, având în vedere că vom fi expuși față de alți colegi, față de profesori, vreau să mă vaccinez. În vară a trebuit să dau un examen în clasă, apoi am intrat în carantină, pentru că în aceeași clasă a fost confirmat un caz. Trebui să ținem cont de aceste situații. Să intri sau nu în carantină. Carantina nu va mai fi necesară dacă ne vaccinăm”, spune un tânăr.

„Am venit să mă vaccinez, pentru că sunt la liceu, în clasa a XII-a, este important să revenim la normal, să scăpăm de coronavirus. Să ne putem întâlni din nou cu prietenii, să mergem ca până acum la cursuri, nu prin Zoom, ne va ajuta să reușim la examenele finale”, explică o tânără de ce a vrut să se vaccineze.

Campania de vaccinare naţională a fost lansată la 19 decembrie într-un ritm intens, impus de premierul Benjamin Netanyahu, care a fost prima persoană din Israel care s-a vaccinat cu vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNtech.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza