Video „Iadul dezlănțuit” în capitala Marii Britanii

„Iadul dezlănțuit” în capitala Marii Britanii
| Foto: https://news.sky.com

Brigada londoneză de pompieri a intervenit la mai mult de 10 incendii care au cuprins capitala Marii Britanii, în contextul temperaturilor foarte mari înregistrate aici, transmite Sky News.

Pe lângă câteva incendii de vegetație și la clădiri anunțate anterior, pompierii se ocupă de flăcări „semnificative” în capitala britanică, mai multe autospeciale de intervenție fiind trimise la fiecare locație.

La o deflagrație care a izbucnit într-o zonă cu vegetație dintr-o suburbie a zonei metropolitane, Wennington, 15 echipaje de pompieri au fost trimise, care includ 100 de oameni. Rezidenții au fost evacuați, iar unii au fost duși la spital după ce au făcut atacuri de panică. 

Imaginile aeriene au arătat cum flăcările au cuprins câmpuri uscate, apropiindu-se de o biserică istorică. Întrebat în ce condiții au lucrat, un pompier de la fața locului a răspuns: „Iadul dezlănțuit”.

Fumul a putut fi văzut cum se ridica deasupra Tamisei, iar locuitorilor din zonă li s-a transmis să-și închidă ușile și ferestrele, pentru a nu se intoxica cu fum, mai notează Sky News.

Primarul Londrei a transmis un mesaj pentru cetățenii orașului, în contextul focarelor de incendii care se înmulțesc și al temperaturilor extreme.
! Nu faceți grătar pe iarbă sau în balcoane
! Nu lăsați sticle sau sticle sparte pe iarbă (pot aprinde incendii)
! Aruncați țigările în siguranță
! Raportați un incendiu imediat ce vedeți unul
! Nu vă asumați riscuri. Rămâneți la adăpost de caniculă.

Comenteaza