În an electoral, pe cecurile americanilor afectaţi de criza COVID-19 va apărea numele preşedintelui Trump

În an electoral, pe cecurile americanilor afectaţi de criza COVID-19 va apărea numele preşedintelui Trump
| Foto: freightwaves.com

Departamentul Trezoreriei din SUA (Ministerul de Finanţe) a ordonat ca pe cecurile de 1.200 de dolari ce urmează să le fie trimise unui mare număr de americani afectaţi de criza coronavirusului să fie imprimat numele preşedintelui Donald Trump, ceea ce ar putea încetini livrarea cecurilor cu câteva zile, a relatat marţi cotidianul Washington Post, citat de Reuters.

Oficiali din administraţie care au dorit să li se păstreze anonimatul au precizat că numele lui Trump va apărea pe cecuri în partea de jos, sub rândul pe care scrie "Plată pentru impactul economic".

Casa Albă şi Trezoreria nu au comentat deocamdată informaţia. Potrivit Washington Post, decizia de a include numele lui Trump pe cecuri a fost comunicată abia marţi departamentului tehnic de la IRS (Serviciul de venituri interne al SUA, administraţia financiară, care se ocupă de distribuirea ajutorului).

"Acum, personalul de la tehnic, care lucrează de acasă, lucrează contra cronometru la implementarea modificării softului, ceea ce va întârzia probabil emiterea primei serii de cecuri", au indicat doi înalţi oficiali citaţi de ziar.

Cecurile fac parte din pachetul de "stimulare" a economiei în valoare de 2,3 trilioane de dolari adoptat în martie de Washington pentru a reduce impactul economic al pandemiei cu noul coronavirus, survenită într-un an electoral în SUA, unde în noiembrie au loc alegeri prezidenţiale.

Comenteaza