În ce ţară primul ministru şi cabinetul său îşi reduc salariile din solidaritate faţă de populaţia afectată de Covid-19?

În ce ţară primul ministru şi cabinetul său îşi reduc salariile din solidaritate faţă de populaţia afectată de Covid-19?
| Foto: Hepta

Cabinetul de miniştri în frunte cu primul ministru al Noii Zeelande şi-au redus salariile cu 20% pentru următoarele 6 luni. Decizia a fost luată de aceştia la unison pentru a reduce disparităţile sociale. Fondul Monetar Internaţional prezice o scădere economică de 7.2% pentru Noua Zeelandă.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Miniştrii din Noua Zeelandă îşi reduc salariile din solidaritate faţă de populaţia afectată de Covid-19. Primul ministru al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, împreună cu alţi miniştri, vor accepta o scădere salarială cu 20% pentru următoarele 6 luni.

Decizia vine în contextul în care ţara a fost complet paralizată în ultimele 3 săptămâni datorită măsurilor de prevenţie adoptate pentru stoparea răspândirii coronavirusului. Din solidaritate cu cei afectaţi de Covid-19, hotărârea luată la vârf va ajuta la reducerea disparităţilor de ordin social şi economic cu care ţara se confruntă.

Populaţia a fost obligată să respecte normele de izolarea iar singurele excepţii au fost făcute pentru procurarea alimentelor. Peste 1300 de persoane sunt deja infectate şi s-au înregistrat 9 decese, acestea fiind din rândul vârstnicilor care mai aveau şi alte afecţiuni.

În total 1,5 milioane de neozeelandezi au cerut subvenţii din partea guvernului pentru a acoperi pierderile salariale temporare suferite în urma blocajului. Un pachet suplimentar de stimulare guvernamentală ar putea reduce şomajul cu 8.5%. În prezent rata şomajului este de 4%, conform publicaţiei The Guardian.

Fondul Monetar Internaţional estimează că Noua Zeelandă va înregistra o scădere economică cu 7.2% anul acesta. Din perspectiva economică mondială, Noua Zeelandă va înregistra cea mai mare contracţie economică din afara Europei, singura excepţie fiind Venezuela, relatează Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza