În ce teroare trăiesc românii din Israel: „Au început să se bată, să împuște poliția, să facă scandal”

În ce teroare trăiesc românii din Israel: „Au început să se bată, să împuște poliția, să facă scandal”

Sunt patru nopți de când în Israel răsună sirenele. Oamenii nu știu unde să fugă ca să scape cu viață de explozii.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Printre cei care trăiesc în teroare sunt și peste o sută de mii de români. Cei mai mulți sunt în vârstă și reușesc cu greu să se adăpostească.

Mario Nando Varga, jurnalist din Tel Aviv: „Au trebuit să se lupte cu frica, cu groaza, cu teama, cu starea aceea de tensiune inexplicabilă pentru cel care nu a trecut prin ea. Când auzi șuierând rachetele și când sunt lovite de rachetele israeliene, bubuiturile acelea îți zguduie casa și vă dați seama ce înseamnă pentru un om în vârstă.”

Mariana Ilie locuiește în orașul Lod de 19 ani. Săptămâna aceasta, i-a fost frică de moarte pentru prima oară în viața ei.

Mariana Ilie, locuitoare Lod: „Au dat foc la o mașină de gunoi și au început să se bată, să împuște poliția, să facă scandal. Pe la 11 jumate, am văzut și mașina mea în flăcări. Am coborât jos, la buncăr, de câteva ori, și nu am mai putut, am sunat la salvare”

Până acum, orașul Lod era considerat un model de coabitare între evrei și arabi. Situația a explocat însă în ultimele zile, iar străzile au devenit câmp de luptă. Doar în ultimele 24 de ore au fost arestați 163 de localnici, potrivit alephnews.ro.

Mario Nando Varga, jurnalist din Tel Aviv: „Arabii care erau pe străzi erau îmbrăcați la fel. Tunici de același fel, creea senzația unei grupări, una care exista și de care nu se știe. Nu erau îmbrăcați cum și-a pus fiecare cămașa, tricoul sau nu știu ce.”

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza