Incendiu la un spital COVID. Au murit peste 80 de oameni și autoritățile încă numără

Incendiu la un spital COVID. Au murit peste 80 de oameni și autoritățile încă numără
| Foto: digifm.ro

Cel puţin 82 de persoane au fost ucise sâmbătă seară în urma unui incendiu provocat de explozia unui rezervor de oxigen într-un spital Covid din capitala Irakului, Bagdad.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Rapoartele au indicat iniţial decesul a 23 de persoane. Peste 100 de persoane s-au ales cu leziuni din cauza incendiului. Şeful Apărării Civile din Irak, generalul-maior Kadhim Bohan, a declarat presei de stat că focul a izbucnit în unitatea de terapie intensivă a spitalului, pe un etaj „destinat resuscitării pulmonare”, relatează Mediafax.

Primul ministru irakian Mustafa al-Kadhimi a cerut o anchetă imediată asupra cauzelor a ceea ce el a numit „un accident tragic”. Videoclipurile de pe reţelele sociale arată cum pompierii care se grăbesc să stingă flăcările în timp ce oamenii fug din clădire.

Apărarea civilă a Irakului a declarat că focul era sub control la primele ore ale dimineţii dimineaţa. Cazurile de coronavirus au crescut puternic din februarie în Irak şi au trecut de un milion de cazuri în total în această săptămână.

Ministerul Sănătăţii a înregistrat un total de 1.025.288 de cazuri de infectări cu Sars-Cov-2 şi 15.217 decese de la începutul pandemiei. Ţara şi-a lansat luna trecută campania de vaccinare şi a primit aproape 650.000 de doze, dintre care majoritatea provin de la Covax, un program global de partajare a vaccinurilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza