INCREDIBIL! Persoane scoase dintre dărâmături, în Turcia, la 9 zile de la cutremur

INCREDIBIL! Persoane scoase dintre dărâmături, în Turcia, la 9 zile de la cutremur

Deşi au trecut nouă zile de la seismul devastator din 6 februarie, iar şansele de a mai găsi supravieţuitori printre dărâmături sunt foarte mici, salvatorii au găsit în viață mai multe persoane.

În cursul zilei de miercuri, o femeie pe nume Ela şi copiii ei, Meysam şi Ali, au fost scoşi dintre dărâmăturile unui bloc de apartamente din Antakya, la 228 de ore după cutremur, a anunţat agenţia de presă de stat Anadolu, citată de Reuters.

Salvatorii au aplaudat şi s-au îmbrăţişat şi în timp ce o ambulanţă transporta o femeie de 74 de ani salvată în Kahramanmaras, după ce mai devreme în cursul zilei o femeie de 46 de ani a fost salvată în acelaşi oraş aflat în apropierea epicentrului seismului devastator care s-a produs în zorii zilei de 6 februarie.

De altfel, eforturile de salvare se îndreaptă acum către acordarea de ajutor sinistraţilor, în timp ce multe echipe internaţionale de căutare-salvare s-au retras deja de pe teren.

Bilanţul combinat al victimelor din Turcia şi Siria a ajuns la peste 41.000 de morţi, iar milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar, mulţi supravieţuitori rămânând fără adăpost în plină iarnă.

 

Comenteaza