Îngrijorare în Grecia după creşterea numărului de infectări. O treime din cazurile noi sunt persoane venite din străinătate

Îngrijorare în Grecia după creşterea numărului de infectări. O treime din cazurile noi sunt persoane venite din străinătate
| Foto: cdn.travelpulse.com

Autorităţile elene şi-au exprimat luni îngrijorarea după creşterea numărului de noi cazuri de COVID-19 în ţară, în perspectiva deschiderii sezonului turistic peste o săptămână, notează AFP.

"Oricine crede că am scăpat de coronavirus greşeşte", a avertizat ministrul protecţiei cetăţeanului, Nikos Hardalias. "Trebuie să fim vigilenţi şi să respectăm măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului", a declarat el presei. Ministrul a anunţat luni 97 de cazuri noi de COVID-19 şi doi morţi de joi până luni. Aproape o treime din cele 97 de cazuri sunt persoane venite din străinătate, potrivit unui comunicat ministerial, transmite Agerpres.

Cu începere de la 15 iunie, principalele două aeroporturi ale ţării, Atena şi Salonic (nord), vor fi autorizate să primească vizitatori din circa 30 de ţări, în majoritate din Uniunea Europeană, principalii clienţi ai ţării, marcând deschiderea sezonului turistic.

Deschiderea aeroporturilor regionale este prevăzută pentru 1 iulie.

Numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 de la începutul pandemiei în ţară, la sfârşitul lui februarie, se ridică la 182, iar numărul cazurilor la 3.049, potrivit ministerului.

Printre cele 97 de noi cazuri înregistrate figurează 29 de persoane testate pozitiv în departamentul Xanthi din nord-estul ţării, o regiune lovită deja de coronavirus în aprilie.

Ministerul a anunţat reluarea publicării bilanţului cotidian privind situaţia COVID-19 în ţară, suspendată săptămâna trecută după ce au fost mai puţin de cinci cazuri zilnic.

Grecia a ridicat treptat măsurile de izolare de la 4 mai, după şase săptămâni de restricţii stricte de circulaţie pasibile de amenzi grele. De două săptămâni barurile şi cafenele s-au redeschis în ţară, dar măsurile de distanţare socială sunt puţin respectate.

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile au fost nevoite să închidă pentru două luni un bar de pe insula cosmopolită Mykonos, din Arhipelagul Cicladelor, unde măsurile de distanţare socială nu au fost respectate, aplicând o amendă de 20.000 de euro proprietarului.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza