Incendiile masive din Rhodos au lăsat insula fără curent electric și fără apă

Incendiile masive din Rhodos au lăsat insula fără curent electric și fără apă

O mare parte din insula Rhodos a rămas duminică fără curent electric și apă, din cauza unui incendiu de vegetație care a afectat rețelele de alimentare. 

Soldații greci au venit să ajute pompierii care se luptă cu focul. Două localități aflate în calea incendiului au fost evacuate parțial.

Incendiul din Rhodos s-a extins mai repede decât se așteptau autoritățile, din cauza temperaturilor mari și a vegetației foarte uscate. Ambele centrale electrice de pe insulă au fost închise, așa că s-a întrerupt curentul și apa.

Zeci de pompieri au intervenit de urgență. Au primit ajutor de la voluntari, de la armata elenă și de la avioane specializate. Aeronavele au luat apă direct din mare, a transmis digi24.ro

Sunt incendii și în partea continentală a Greciei, mai precis în apropiere de Patras, în Peloponez. Focul a început în pădurile din zona de deal și s-au extins apoi în zona de coastă. De asemenea, din cauza focului, autostrada care leagă Patras de Corint și Atena a fost blocată. Pe unde au trecut flăcările, au rămas în urmă distrugeri mari.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza