Întăriri pentru Ucraina. 20.000 de voluntari din toată lumea merg să lupte împotriva armatei ruse

Întăriri pentru Ucraina. 20.000 de voluntari din toată lumea merg să lupte împotriva armatei ruse
| Foto: adevarul.ro

Aproximativ 20.000 de voluntari din 52 ţări vin să ajute Ucraina împotriva invadatorilor ruşi.

Ministrul de Externe din Ucraina, Dimitri Kuleba a postat pe pagina sa de Twitter că 20.000 de voluntari au plecat din 52 ţări să ajute Ucraina împotriva invadatorilor ruşi. Atenţie, nu este război declarat NATO către Federaţia Rusă, căci voluntarii luptă fără steag împotriva ruşilor.

Fox News scrie că au fugit 1,5 milioane de ucraineni din ţară şi numai 100.000 de ucraineni şi alţii s-au mobilizat în Ucraina pentru a lupta împotriva forţelor ruse, potrivit ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov. Totuşi, Fox News Digital scrie că voluntarii au fost respinşi de armată pentru că nu au arme.

„Peste 140.000 de ucraineni, majoritatea bărbaţi, s-au întors din Europa”, a scris Reznikov într-o postare pe Facebook luni. "Zeci de mii s-au alăturat Forţelor de Apărare Teritorială. Desigur, sunt şi cei care fug. Dar lumea întreagă vede poporul ucrainean luptând pentru ţara sa".

Ministrul Apărării al Ucrainei a adăugat că armata sa a primit „peste 20.000 de apeluri de la străini care sunt gata să vină în Ucraina şi să apere lumea de naziştii ruşi pe frontul ucrainean” pentru a preveni răspândirea „răului Kremlinului”.

Comenteaza