Israelienii, campioni absoluți la vaccinare. 10% dintre ei vor fi imunizați până la sfârșitul săptămânii

Israelienii, campioni absoluți la vaccinare.  10% dintre ei vor fi imunizați până la sfârșitul săptămânii
| Foto: CNBC.com

În Israel sunt vaccinate zilnic aproximativ 150.000 de persoane, adică 2% din populația țării. 

În Israel sunt peste 414.000 de persoane infectate cu noul coronavourus, iar de la începutul pandemiei și până acum, au murit peste 3.290 de persoane. 

Campania de vaccinare a debutat cu dreptul. Priotari sunt lucrătorii din domeniul sănătăţii, persoanele de peste 60 de ani, îngrijitorii şi persoanele vulnerabile. 

IAN MISKIN, specialist în boli infecţioase: "Vrem să continuăm după 6-8 săptămâni. Vrem să continuăm la restul populaţiei. Iniţial, cei în categoriile ridicate de risc, apoi întreaga populaţie."

Deşi a început săptămâna trecută, Israelul a vaccinat mai mulţi oameni în zece zile decât au fost infectaţi cu COVID. Până la sfârşitul acestei săptămâni, se aşteaptă ca ţara de 9 milioane de locuitori, să fi imunizat peste 10% din populaţie, cu mult mai mult decât alte state. Aproape 650.000 de israelieni au primit prima doză de vaccin.

Israelul se numără printre ţările de top din lume în ceea ce priveşte vaccinările împotriva coronavirusului pe cap de locuitor, dar pentru a vaccina restul populaţiei, serviciul său de sănătate va avea nevoie de mai multe vaccinuri, potrivit specialistului în boli infecţioase dr. Ian Miskin. Mass-media locală a raportat acorduri cu Pfizer şi Moderna pentru a procura încă câteva milioane de doze pentru începutul anului 2021, ceea ce va fi esenţial dacă lansarea urmează să ţină pasul.

Etichete
Comenteaza