Italia a aplatizat curba infectărilor, iar în 27 aprilie dă startul unui plan de revenire, în patru etape

Italia a aplatizat curba infectărilor, iar în 27 aprilie dă startul unui plan de revenire, în patru etape

Ministrul italian al Sănătății susține că țara sa a reușit să aplatizeze curba infectărilor, iar ritmul zilnic de creștere al cazurilor și al deceselor pare că s-a plafonat.

Italia se pregătește pentru ieșirea din izolare, iar primul pas va fi făcut luni, 27 aprilie, conform presei. În cazul în care curba infectărilor rămâne constantă, uzinele de mașini agricole și pentru silvicultură vor putea să se redeschidă în 27 aprilie.

În 4 mai, şantierele, industria textilă şi a modei îşi vor relua activitatea, în timp ce în data de 11 mai, se vor deschide magazinele de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi de alte magazine. În 18 mai, va fi rândul barurilor, restaurantelor şi saloanelor de coafură, dar redeschiderea va fi una progresivă și va fi însoțită de măsuri stricte de igienă și de distanțare socială, notează Digi24.

Astfel, în magazinele cu o suprafață egală sau sub 40 mp, clienții vor fi admiși unul câte unul, iar barurile și restaurantele vor trebui să mențină distanța de minimum 1 m între clienți. În plus, localurile vor trebui să privilegieze spaţiile deschise celor climatizate, climatizarea favorizând dispersarea în aer a eventualilor aerosoli contagioşi.

Comenteaza