Jafuri şi revolte în sudul Italiei. Oficialii sunt îngrijoraţi că mafia ar putea prelua controlul asupra regiunii

Jafuri şi revolte în sudul Italiei. Oficialii sunt îngrijoraţi că mafia ar putea prelua controlul asupra regiunii
| Foto: profimedia

Prevenirea revoltelor şi a jafurilor asupra magazinelor în aşa-numitul Mezzogiorno, regiunea subdezvoltată din sudul Italiei, care a rămas mult timp în spatele nordului înstărit, a devenit prioritară pentru Guvernul Italiei, potrivit oficialilor italieni, relatează Bloomberg.

Poliţia a fost mobilizată pe străzile capitalei Siciliei, Palermo, pe fondul faptului că bandele folosesc social media pentru a da atacuri la magazine. O companie care oferea servicii de feribot a oprit transportul către insulă, inclusiv aprovizionarea vitală cu alimente şi medicamente. Pe măsură ce epidemia se extinde, oficialii sunt îngrijoraţi că mafia ar putea prelua controlul asupra regiunii.

„Trebuie să acţionăm mai repede, mai mult decât rapid”, a declarat, pentru „La Stampa”, primarul din Palermo, Leoluca Orlando. „Stresul se poate transforma în violenţă”, a adăugat acesta.

Conte lucrează şi la un nou pachet de stimulare a economiei pentru jumătatea lunii aprilie, în valoare de cel puţin 30 de miliarde de euro, în urma unor măsuri iniţiale în valoare de 25 de miliarde de euro, au spus oficialii.

Guvernul va prelungi perioada de carantină totală pentru a preveni extinderea epidemiei de coronavirus cel puţin până la Paşte, a declarat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, într-un comunicat.

„Evaluarea noastră este că toate măsurile de izolare ar trebui prelungite cel puţin până la Paşte (12 aprilie). Guvernul se va îndrepta în această direcţie", a declarat ministrul sănătăţii, după o întâlnire cu comitetul ştiinţific.

Italienii sunt în blocaj de trei săptămâni, iar restricţiile urmau să se încheie vineri.

Infecţiile din ultimele 24 de ore au totalizat 4.050 de noi cazuri, comparativ cu 5.217 în ziua precedentă, au declarat autorităţile de protecţie civilă luni la conferinţa de presă zilnică de la Roma. Aceasta este cea mai mică creştere din 17 martie. Decesele cauzate de boală au crescut luni cu 812, comparativ cu 756 duminică, ceea ce a însumat un total de 11.591. Italia are în total 101.739 de cazuri, cele mai multe după SUA.

Comenteaza