„Și-au întins cârnații pe balcon!”: Campionii rufelor întinse la vedere s-au oripilat

„Și-au întins cârnații pe balcon!”: Campionii rufelor întinse la vedere s-au oripilat
| Foto: https://www.rotalianul.com/

Italienii, campionii rufelor întinse pe sfori în balcoane, din Veneţia până în Napoli sau Catania, s-au ofensat rău de tot pe o familie de români care şi-a întins şi cârnaţii pe balcon, la uscat, odată cu rufele.

Cârnații puşui la uscat după ce au luat puţin fum e parte din tradiția sărbătorilor de iarnă la românii care sacrifică porcul pentru masa de Crăciun.

Deși mulţi români sunt plecați de ani buni din țară, majoritatea nu renunță la tradiții și încearcă să le respecte pe cât posibil în locurile pe unde s-au stabilit.

O familie de români din Modica, provincia Ragusa, din Sicilia, şi-a întins pe sfoară un șirag de cârnați proaspăt făcuți, alături de rufele puse la uscat, pe model italian, în partea exterioară a balconului, transmite rotalianul.com

Gestul lor nu a trecut neobservat de italienii de la Radio RTM News care și-au exprimat nedumerirea: „Își usucă hainele, de ce nu și cârnații? Suntem pe timpuri străvechi? Nu! Se întâmplă la Modica, în plin centru al orașului, exact pe Viale Medaglie d’Oro, unde o familie de români a decis să întindă pe sfoara pe care de obicei se pun rufele la uscat, mai multe legături de cârnați.”

Tot jurnaliștii de la aceeași publicație explică: „Este o metodă străveche de transformare a cârnaților proaspeți în cârnați uscati datorită temperaturilor reci.”

Sursa foto: RTM News publicată în rotalianul.com

Comenteaza