Japonezii, ajutați să își găsească sufletul pereche cu ajutorul inteligenței artificiale. Ce sumă se va investi în proiect

Japonezii, ajutați să își găsească sufletul pereche cu ajutorul inteligenței artificiale. Ce sumă se va investi în proiect
| Foto: Forbes.com

Natalitatea din Japonia, în continuă scădere, a determinat autoritățile nipone să adopte abordări neconvenționale, pentru demararea unor proiecte de dating avansate.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Noul premier al Japoniei, Yoshihide Suga, a anunțat că se vor investi 19 milioane de dolari pentru dezvoltarea unor algortimi de inteligență artificială, care să-i ajute pe oameni să își găsească perechea, relatează AFP. Sigur că și aplicațiile actuale de dating se bazează pe un fel de algoritm, dar sistemele de inteligență artificială pot efectua analize mai avansate ale acestor date, pentru a cupla cât mai ușor oameni cu interese comune.

„Planificăm în special să oferim subvenții autorităților locale care operează sau demarează proiecte de dating care utilizează inteligența artificială”, a declarat un oficial din cabinetul primului ministru. „Sperăm că acest sprijin va contribui la inversarea declinului natalității naționale”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza