Joe Biden a dedicat primul său discurs victimelor COVID: "Să ni-i amintim pe toți cei pe care i-am pierdut"

Joe Biden a dedicat primul său discurs victimelor COVID: "Să ni-i amintim pe toți cei pe care i-am pierdut"
| Foto: The New York Times

Joe Biden este cel de-al 46-lea preşedinte american. La 78 de ani, Joe Biden, mândru de originile sale irlandeze, devine cel mai vârstnic preşedinte american care îşi preia atribuţiile, relatează AFP.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Primul discurs al lui Joe Biden la Washington a fost în memoria victimelor COVID: „Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte”, a declarat acesta. 

Președintele-ales Joe Biden a rostit marți seară primul său discurs în capitala Statelor Unite, pe esplanada de la Monumentul lui Lincoln. El a dedicat acest moment, în care a vorbit despre memorie și vindecare, celor peste 400.000 de victime pe care pandemia le-a făcut numai în SUA. 

Joe Biden a mers pe esplanadă alături de soția sa, Jill. El a fost însoțit și de viitoarea vicepreședintă Kamala Harris, care a venit împreună cu soțul ei. 

Joe Biden și-a început discursul adresându-i mulțumiri unei asistente din Michigan, Lori Marie Key, care a cântat Amazing Grace în fața Monumentului lui Lincoln. „Dacă există îngeri în Rai, ei sunt asistente și infirmieri. Știm din experiența familiilor noastre ce-ați făcut pentru noi, curajul de care ați dat dovadă și durerea pe care ați absorbit-o de la ceilalți. Așa că vă mulțumim. Vă mulțumim”, a spus Joe Biden.

„Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte. Uneori amintirile sunt dureroase, însă doar așa ne putem vindeca. Este important să facem asta ca națiune. De aceea ne aflăm azi aici. Între apus și răsărit, să lăsăm luminile să strălucească în întuneric de-a lungul bazinului sacru și să ni-i amintim pe toți cei pe care i-am pierdut”, a mai spus Biden, cu trimitere la cei peste 400.000 de americani care și-au pierdut viața din cauza pandemiei de coronavirus.

În spatele său s-au aprins 400 de lumini de-a lungul bazinului cu apă de la Monumentul lui Lincoln, iar cântăreața de gospel Yolanda Adams a cântat Hallelujah.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza