Lider pro-Putin, despre intervenţia Rusiei în Ucraina: „Obrăznicia Occidentului nu ar fi putut trece fără consecinţe”

Lider pro-Putin, despre intervenţia Rusiei în Ucraina: „Obrăznicia Occidentului nu ar fi putut trece fără consecinţe”
| Foto: metro.co.uk

Liderul sârbo-bosniac Milorad Dodik a justificat intervenţia militară rusă în Ucraina, criticând Occidentul şi spunând că Moscova a fost nevoită să intervină în apărarea populaţiei ruse din Donbass.

„De mulţi ani, Occidentul nu a reacţionat la exterminarea populaţiei ruse din Ucraina, unde în fiecare zi în Donbass au avut loc crime şi bombardamente”, a spus Dodik, într-un interviu pentru Tass, în înaintea întâlnirii pe care o va avea mâine, la Moscova, cu preşedintele Vladimir Putin.

„Occidentul a pregătit o ofensivă în Lugansk şi Doneţk cu forţele ucrainene, şi-a antrenat trupele şi a trimis un număr semnificativ de mercenari. Toate acestea au fost clare şi Rusia a fost nevoită să răspundă”, a adăugat Dodik, care este membru sârb al preşedinţiei tripartite a Bosniei şi Herţegovina.

Liderul sârbo-bosniac a reamintit atunci avertismentele lui Putin la adresa NATO, îndemnat să nu se apropie din ce în ce mai mult de graniţele ruse, avertismente care nu au fost luate în serios, afirmă acesta.

Pentru Dodik, în Europa, „Occidentul se poate comporta fără ruşine, aşa cum a procedat cu sârbii, cărora le-a impus sancţiuni. Dar, cu Rusia, discursul este diferit. La ruşi, această obrăznicie nu ar fi putut trece fără consecinţe. Rusia a trebuit să reacţioneze”.

Comenteaza