Lukasenko, declarație marcă înregistrată: „Polonia poate ataca Belarus în orice moment”

Lukasenko, declarație marcă înregistrată: „Polonia poate ataca Belarus în orice moment”
| Foto: blacknews.ro

Informaţia că Polonia s-ar pregăti să atace Belarus este una falsă răspândită de regimul lui Lukaşenko, transmite televiziunea poloneză.

Alexandru Lukaşenko, dictatorul din Belarus, s-a întâlnit recent cu ofiţerii de rang înalt ai ţării sale, responsabili de planificarea apărării. Adunarea a fost determinată de evenimentele din ultimele zile, în special de explozia de pe Podul Crimeei.

Dictatorul a vorbit şi despre armata poloneză la graniţa cu Belarus, transmite TVP World, care este este primul canal în limba engleză al Poloniei.

Lukasenko s-a plâns recent într-un discurs public cum Polonia solicită arme nucleare de la Statele Unite ale Americii, iar acestea s-ar afla în acest moment în Germania, gata să fie amplasate pe teritoriul polonez. Mai reclamă că Polonia livrează arme sovietice Ucrainei şi îşi deplasează trupele la sute de kilometri către frontiera estică a Poloniei.

El a mai spus că dacă Polonia intenţionează să intre în război cu Belarus, trupele poloneze vor sosi la frontiera cu Belarus în 2-3 ore, şi că între timp, trupele ucrainene îi vor ataca ţara dinspre sud. Televiziunea poloneză susţine că declaraţiile dictatorului sunt lipsite de dovezi.

Comenteaza