Luptele sângeroase din Ucraina continuă. Zelenski, despre ce se întâmplă: "Nu înseamnă că rușii nu vor reveni la Kiev!"

Luptele sângeroase din Ucraina continuă. Zelenski, despre ce se întâmplă: "Nu înseamnă că rușii nu vor reveni la Kiev!"
| Foto: antena3.ro

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenki, spune că Ucraina nu vrea să renunțe la teritoriul său pentru a pune capăt războiului cu Rusia.

Zelenski a spus, duminică, în emisiunea "State of the Union", că armata ucraineană este pregătită să lupte cu forțele Moscovei în regiunea Donbas, într-o bătălie despre care crede că ar putea influența cursul întregului război.

În interviul realizat în biroul său din Kiev, Zelenski a arătat că țara sa nu are nicio garanție că Rusia nu va încerca, din nou, să cucerească Kievul, dacă va reuși să captureze Donbasul.

"Este foarte important pentru noi să nu le permitem (rușilor să ia Donbasul, n.r.)  pentru că această bătălie... poate influența cursul întregului război", a arătat președintele ucrainean.

"Pentru că nu am încredere în armata și în conducerea rusă. De aceea (înțelegem că), doar pentru faptul că am luptat cu ei - iar ei au plecat, au fugit de la Kiev, de la Cernihiv și din direcția aceea - nu înseamnă că, dacă sunt capabili să captureze Donbasul, nu vor mai veni spre Kiev în viitor", a adăugat el.

CNN notează că au trecut peste șapte săptămâni de atacul lansat de Rusia asupra Ucrainei, la ordinele lui Vladimir Putin.

Armata ucraineană a opus rușilor o rezistență puternică, determinând trupele Moscovei să se retragă din zona Kievului și să se replieze în vederea unei ofensive majore în Donbas.

În interviul de la CNN, președintele ucrainean a estimat la 2.500 - 3.000 numărul soldaților ucraineni morți în lupte și a adăugat că alți 10.000 au fost răniți și nu este clar câți dintre aceștia se vor recupera.

În ceea ce privește pierderile Rusiei, Zelenski le-a estimat la 19 - 20 de mii de soldați morți, potrivit antena3.ro.

Comenteaza