MAE confirmă că două românce, mamă și fiică, au murit în incendiul din Valencia

MAE confirmă că două românce, mamă și fiică, au murit în incendiul din Valencia
| Foto: GettyImages - CNN.com

După ce autoritățile spaniole au confirmat decesul a doi cetățeni români care fuseseră inițial declarați dispăruți în urma incendiului din Valencia, a venit și comunicatul MAE. 

Este vorba despre două românce, mamă și fiică. Acestea fuseseră inițial declarate dispărute. ”Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei  îndoliate. MAE precizează că familia cetăţenilor români decedaţi a fost notificată de către autorităţile spaniole, conform procedurilor.

Totodată, MAE menţionează că reprezentanţii Consulatului României la Castellon de la Plana sunt în continuare în legătură cu autorităţile spaniole şi cu cetățenii români afectaţi de incendiu care au solicitat asistenţă consulară şi urmăresc evoluţia situaţiei, în vederea asigurării asistenţei/protecţiei consulare, conform competenţelor şi cu respectarea legislaţiei spaniole.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana: +34964203331, +34964216008, +34964217836, +34964203234, +34964216172, +34964212446; apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.” - se arată în comunicatul MAE.

Amintim că o clădire de locuințe din orașul spaniol Valencia a fost cuprinsă săptămâna trecută de un incendiu de proporții. În doar o jumătate de oră, flăcările au afectat întreaga proprietate, au acoperit toată fațada și au făcut ca unele părți ale clădirii să fie efectiv aruncate la câțiva metri, potrivit informațiilor transmise vinerea trecută de El Pais

Comenteaza