Mesaj primit de Putin de la un vechi aliat: „E prietenul meu, dar eu nu ucid copii și bătrâni”

Mesaj primit de Putin de la un vechi aliat: „E prietenul meu, dar eu nu ucid copii și bătrâni”

Preşedintele demisionar din Filipine, Rodrigo Duterte, l-a criticat pe Vladimir Putin, pentru uciderea civililor nevinovaţi în Ucraina. „Este prietenul meu, dar eu nu ucid copii şi bătrâni,” a spus liderul asiatic, potrivit CNN.

Duterte a declarat că există diferenţe mari între el şi Putin, deşi amândoi au fost numiţi criminali.

„Mulţi oameni spun că Putin şi cu mine suntem la fel pentru că ucidem oameni. Dar eu ucid criminali. Nu ucid copii şi bătrâni. Ceea ce se întâmplă în Rusia şi în America este diferit de ceea ce se întâmplă aici", a declarat Rodrigo Duterte în timpul unui discurs public luni seară, potrivit agenţiei de stat Philippines News Agency (PNA).

Liderul asiatic a mai declarat că nu l-a condamnat pe „prietenul" său Putin, ci mai degrabă i-a împărtăşit sentimentul.

„Putin este prietenul meu. Tu controlezi totul. Oricum, tu chiar ai început scandalul acolo. Controlează-ţi soldaţii. Se dezlănţuie", a spus Duterte, potrivit agenţiei de presă.

Duterte a cerut ca Ambasada Rusiei din Filipine să-i transmită mesajul său lui Putin, spunând că este obligaţia acestuia să asigure siguranţa celor nevinovaţi. „Ambasada Rusiei, dacă mă ascultaţi, nu vreau să mă cert cu nimeni. Am spus că Putin este un prieten de-ai mei. Dar... este obligaţia voastră morală să vă asiguraţi că civilii, cei nevinovaţi, copiii, bătrânii, femeile... Sunt prea vulnerabili", a spus el.

Ruşii au fost acuzaţi că au comis numeroase abuzuri şi crime de război în Ucraina. Rusia, însă, a negat acuzaţiile şi susţine că forţele sale nu ţintesc civili. Luni, un soldat rus în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui civil neînarmat de 62 de ani, în primul proces pentru crime de război din Ucraina de la începutul războiului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza