Mii de britanici s-au înghesuit ieri pe plajă fără a ţine cont de măsurile de protecţie

Mii de britanici s-au înghesuit ieri pe plajă fără a ţine cont de măsurile de protecţie
| Foto: www.smh.com.au

Mii de britanici s-au înghesuit pe plaja de la Bournemouth ieri pentru a se răcori. Britanicii nu au respectat normele de distanţare socială, stând în grupuri mari şi fără să poate mască. Aceştia au liber la zbor în Europa, majoritatea ţărilor turistice pregătindu-se în curând de un aflux mare de turişti britanici.

Deşi Marea Britanie a fost grav afectată de pandemia de coronavirus, britanicii nu respectă distanţarea socială şi nu poartă mască de protecţie.

Temperaturile din Marea Britanie pot să atingă maxime de 34 Celsius astăzi, urmând să fie cea mai caldă zi a anului de până acum. Termometrul a arătat ieri 32,6 C la Heathrow, bătând recordul anterior de 28,9C stabilit la sfârşitul lunii mai. Dar acel record ar putea fi bătut din nou astăzi, deoarece joi este stabilit să fie chiar mai fierbinte decât în Grecia, Corfu.

Britanicii s-au aglomerat pe plaje şi aceeaşi tendinţă este aşteptată astăzi, deoarece aceştia îşi  planifică deja excursii de o zi pentru a se bucura de soare.

Potrivit responsabilului meteo Alex Burkill, vremea va fi în conitinuare caldă: „În zona Londrei, temperaturile vor fi probabil similare cu cele de ieri, când erau 32,6 C. „Astăzi probabil vor fi în jur de 32C sau 33C”.

Britanicii nu au respectat normele de distanţare socială, stând în grupuri mari şi nici nu au purtat măşti în marea majoritate a lor. Mai mult, aceştia au liber la zbor în Europa, majoritatea ţărilor turistice pregătindu-se de un aflux mare de turişti britanici.

Conform adatelor Worldometers până acum în Marea Britanie au fost înregistrate 306.862 de cazuri de COVID-19 şi 43.081 de decese.

Comenteaza