"Musulmanii au dreptul să ucidă milioane de francezi", declară un fost premier

"Musulmanii au dreptul să ucidă milioane de francezi", declară un fost premier

Doi oameni au fost înjunghiaţi, iar unul a fost decapitat în cea mai mare biserică romano-catolică din Nisa. Însă fostul premier din Malaezia, Mahathir Mohamad, a scris pe Twitter, că musulmanii au dreptul „să omoare milioane de francezi”, scriu jurnaliștii de la Le Parisien.

Mahathir Mohamad, fost om de stat, a scris pe Twitter, că musulmanii au dreptul „să omoare milioane de francezi”, scriu jurnaliștii de la Le Parisien. Cuvintele sale sunt cu atât mai șocante cu cât el a fost premier al unei țări cu 32 de milioane de oameni, până în luna martie a anului trecut. Mahathir Mohamad, în vârstă de 95 de ani, a făcut, joi, pe Twitter, mai multe aprecieri legate de atacul împotriva profesorului Samuel Paty.

Postarea a venit la câteva ore după ce joi, într-o biserică din Nisa, a avut loc un atac, în urma căruia doi oameni au fost uciși și unul decapitat, iar o persoană a fost rănită. Autoritățile franceze vorbesc despre un atac terorist.

„De-a lungul istoriei lor, francezii au ucis milioane de oameni. Mulţi erau musulmani. Musulmanii au dreptul să fie supăraţi şi să ucidă milioane de francezi pentru masacrele din trecut”, a scris el.

Mai mult, el a scris că: „Francezii ar trebui să-şi înveţe cetăţenii să respecte sentimentele altora. Din moment ce acuzăm toţi musulmanii şi religia musulmanilor pentru ceea ce a făcut o persoană supărată, musulmanii au dreptul să-i pedepsească pe francezi”.

Câteva dintre tweet-urile sale care justificau uciderea francezilor au declanșat reacții puternice din partea utilizatorilor de platformei Twitter, șocați de afirmațiile fostului prim-ministru al Malaeziei.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a denunțat acțiunea islamistă. "Suntem atacaţi din cauza valorilor noastre, din cauza gustului libertăţii, din cauza posibilităţii libertăţii de credinţă. Nu vom ceda deloc", a anunţat acesta joi, după atacul de la Nisa.

Comenteaza