NASA: "Înapoi, pe Lună!"

NASA: "Înapoi, pe Lună!"

Moștenirea lui Apollo este viitorul NASA, iar programul Artemis al NASA se pregătește să ducă oamenii pe Lună și nu numai, anunţă Administrația Națională Aeronautică și Spațială americană.

"NASA merge pe Lună cu parteneri comerciali și internaționali pentru a explora mai repede și a explora mai mult împreună. Această muncă va aduce noi cunoștințe și oportunități și va inspira următoarea generație.

Mergând pe Lună, NASA pune bazele care vor permite în cele din urmă explorarea umană a Marte. Luna va oferi un teren pentru a testa tehnologii și resurse care vor duce oamenii pe Marte și nu numai, inclusiv construirea unei arhitecturi durabile și reutilizabile", a anunţat NASA. 

NASA: "Înapoi, pe Lună!"
NASA

Artemis I va fi primul test de zbor fără echipaj al rachetei Space Launch System și al navei spațiale Orion. Zborul deschide calea spre aterizarea primei femei și a primei persoane de culoare pe Lună. 

Doisprezece bărbați au pășit pe Lună între 1969 și 1972. Primul zbor de probă al unei rachete Artemis fără echipaj urmează să aibă loc luni, 29 august 2022, a transmis france24.com.

Comenteaza