Navalnîi a fost scos din coma indusă și răspunde la comenzile medicilor

Navalnîi a fost scos din coma indusă și răspunde la comenzile medicilor

Alexei Navalnîi a fost scos din comă indusă și este receptiv la comenzile medicilor, anunță reprezentanții spitalului din Berlin unde opozantul rus este internat, potrivit Associated Press.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Starea lui Navalnîi s-a îmbunătățit, au anunţat luni reprezentanții Spitalului Charite. Medicii l-au scos pe acesta din coma indusă medical și i-au redus treptat ventilația mecanică.

Alexei Navalnîi a fost în comă indusă în spitalul din Berlin de când a fost transportat în Germania pentru tratament. Medicii au menționat că, după ce l-au scos din coma indusă, Navalnîi este receptiv, dar „consecințele pe termen lung ale otrăvirii grave nu pot fi încă excluse”.

Liderul opoziţiei din Rusia este tratat în prezent într-un spital din Berlin, după ce luna trecută și-a pierdut cunoștința în timp ce era la bordul unui avion ce decolase din orașul siberian Tomsk. Înainte de îmbarcare, opozantul rus băuse un ceai la o cafenea din aeroport.

„Guvernul federal condamnă acest atac în cei mai fermi termeni posibili. Sperăm într-o însănătoșire completă a lui Alexei Navalnîi”, a spus Purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Siebert.

Testele au arătat „dovezi” că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent chimic din grupul noviciok, au declarat săptămâna trecută autoritățile germane. Aceeaşi otravă a fost folosită și în cazul fostului spion rus Sergei Skripa în anul 2018.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza