Netflix se retrage din Rusia, iar TikTok își limitează serviciile. Cei care postează informaţii despre războiul din Ucraina riscă până la 15 ani de închisoare

Netflix se retrage din Rusia, iar TikTok își limitează serviciile. Cei care postează informaţii despre războiul din Ucraina riscă până la 15 ani de închisoare
| Foto: https://www.news18.com

Netflix a luat o decizie dură și a anunțat că se retrage complet din Rusia. Rețeaua socială Tiktok, extrem de populară în Rusia, a anunțat că își limitează serviciile în această țară, ca răspuns la cenzura impusă de Putin. 

Netflix își suspendă serviciile în Rusia, adăugându-se la o listă lungă de companii care boicotează țara din cauza invaziei Ucrainei – și nu este singurul serviciu online pe care rușii nu îl vor putea folosi. TikTok a mai spus că utilizatorii de pe platforma sa din Rusia au fost blocați să posteze și să vizioneze videoclipuri, transmite cbsnews.com

„Având în vedere circumstanțele de pe teren, am decis să ne suspendăm serviciul în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al Netflix pentru Reuters.

Netflix anunțase anterior că va întrerupe toate proiectele și achizițiile viitoare din Rusia, alăturându-se unei liste tot mai mari de companii care au încetat să mai facă afaceri cu țara.

Şi rețeaua socială Tiktok, extrem de populară în Rusia, a anunțat că își limitează serviciile în această țară, ca răspuns la cenzura impusă de Putin pentru a opri circulația informației cu privire la atrocitățile pe care rușii le comit în Ucraina, scrie BBC.

Tiktok a anunțat că își suspendă serviciile de live streaming și de vizionare de conținut nou pe platformă în Rusia, în condițiile în care evaluează cum poate funcționa în baza noilor legi dure pe care Putin le-a impus în Rusia pentru a opri circulația informației cu privire la atrocitățile pe care rușii le comit în Ucraina.

Tiktok, care are în jur de 36 de milioane de utilizatori în Rusia, a anunțat că decizia a fost luată pentru a asigura siguranța personalului și utilizatorilor săi. De vineri, orice persoană care transmite informații sau relatează despre ce se întâmplă în Ucraina, detalii care să fie apoi calificate drept „false” de Kremlin, riscă până la 15 ani de închisoare.

„În lumina noii legislații «fake news» din Rusia, nu avem de ales și vom suspenda serviciul de live-streaming și de conținut nou pe măsură ce vom evalua implicațiile privind siguranța ale acestei noi legi”, a transmis Tiktok.

Comenteaza