Niciun deces din cauza COVID în ultimele 24 de ore la Londra. 60% din populaţia adultă, imunizată complet în Marea Britanie

Niciun deces din cauza COVID în ultimele 24 de ore la Londra. 60% din populaţia adultă, imunizată complet în Marea Britanie
| Foto: Global News

Londra nu a raportat niciun deces din cauza COVID în ultimele 24 de ore, potrivit Public Health England (PHE). Este pentru a doua oară în acest an, Londra fiind unul dintre orașele cu cele mai multe victime provocate de noul coronavirus.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Este un pas fantastic, dar suntem departe de a ne întoarce la normal”, a declarat un medic citat de BBC, potrivit Mediafax. În ianuarie, orașul a înregistrat și zile cu peste 200 de decese.

12% din totalul deceselor cauzate de coronavirus în Marea Britanie s-a înregistrat în capitala ţării şi a fost epicentrul primului val.

După redeschiderea şcolilor din 8 martie, Regatul Unit a început luni, 29 martie, o nouă fază de ieşire din lockdown, valabil din ianuarie. Dar, autorităţile au recomnadat evitarea circulaţieiu cu transportul public, iar poliţia londoneză a precizat că „orice mare adunare este în continuare interzisă”, adăugând că este gata să intervină rapid pentru a pune capăt eventualelor petreceri clandestine.

Serviciul de sănătate britanic a atins pragul de 30 de milioane persoane imunizate complet sau aproape 60% din populaţia adultă. Astfel, grupuri de şase persoane sau membri din două gospodării diferite au voie să se întâlnească, dar numai în aer liber.

Numărul deceselor zilnice cauzate de Covid-19 a scăzut în medie sub 100 în Marea Britanie, iar noile cazuri se situează în jurul valorii de 5.000 pe zi. În ultimul an, pandemia a ucis peste 126.500 de persoane în ţară. 

În România avem în medie peste 100 de decese zilnic, iar cazurile de săptămâna trecută au sărit pragul de 6000 aproape în fiecare zi.  

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza