Noi voci anti-Putin. Consilieri din Moscova i-au cerut demisia liderului rus

Noi voci anti-Putin. Consilieri din Moscova i-au cerut demisia liderului rus
| Foto: metro.co.uk

Consilierii municipali din districtul moscovit Lomonosovsky spun că retorica agresivă a lui Putin a aruncat Rusia înapoi în epoca Războiului Rece.

Consilierii municipali din districtul Lomonosovsky (Moscova) au făcut apel la preşedintele rus Vladimir Putin să demisioneze, spunând că „totul a mers prost” de la începutul celui de-al doilea mandat al său şi cred că este necesară o schimbare a puterii în Rusia.

Deputaţii şi-au postat protestul pe site-ul web al districtului Lomonosovsky, inclusiv un videoclip de 30 de minute cu întâlnirea lor din 8 septembrie. În apelul lor, ei subliniază că retorica agresivă a lui Putin şi a subordonaţilor săi a aruncat Rusia înapoi în epoca Războiului Rece.

Aceştia au contestat datele economice care arată o dublare a PIB-ului ţării şi au spus că salariul minim nu a crescut la nivelul declarat de guvern.Oficialii susţine că ruşii au părăsit ţara în masă şi că nu există nicio urmă de stabilitate promisă.

Proteste terminate cu citaţii la Poliţie

Adresându-se direct lui Putin, au spus: „Părerile dumneavoastră, modelul dumneavoastră de management sunt fără speranţă depăşite şi împiedică dezvoltarea Rusiei şi potenţialul uman al acesteia”. Deputaţii au făcut apel şi la primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Un protest similar la începutul acestei săptămâni al parlamentarilor locali din Sankt Petersburg a dus la chemarea lor la Poliţie. Şapte parlamentari au cerut Dumei de Stat să îl acuze pe Putin de înaltă trădare pentru decizia sa de a lansa invazia în Ucraina, pe 24 februarie.

Cei şapte parlamentari din districtul municipal Smolny din Sankt Petersburg au primit citaţii pe 8 septembrie, ordonându-le să vină la Poliţie a doua zi pentru a completa protocoale cu acuzaţia de discreditare a forţelor armate ale Rusiei.

Etichete
Comenteaza