Nou tip de fraudă generat de criza COVID-19: Bolnavii îşi falsifică testele ca să poată trece frontierele

Nou tip de fraudă generat de criza COVID-19: Bolnavii îşi falsifică testele ca să poată trece frontierele
| Foto: themoscowtimes.com

Ambasada Chinei din Moscova a emis o avertizare după ce câţiva cetăţeni chinezi şi-au falsificat testele de coronavirus pentru a se putea reîntoarce în statul asiatic. Ambasada a mai anunţat că este în curs de derulare o investigaţie şi că persoanele găsite vinovate vor suporta consecinţele legale aferente.

Ambasada Chinei din Moscova a emis o avertizare după ce câţiva cetăţeni chinezi şi-au falsificat testele de coronavirus pentru a se putea reîntoarce în ţara de baştină, scrie South China Morning Post citată de The Moscow Times
 
Rusia a interzis temporar, în februarie, cetăţenilor de origine chineză să intre în ţară, într-o încercare de a stopa răspândirea pandemiei. Totodată, în aprilie, China a întărit controalele la graniţa cu Rusia pentru a preveni apariţia unui al doilea val de coronavirus. 
 
Reprezentanţii Ambasadei Chinei au criticat persoanele care îşi falsifică testele de coronavirus pentru ca  acestea să prezinte un rezultat negativ şi au atras atenţia că aceste persoane fac tuturor un „mare deserviciu”, subminând totodată efortul statului asiatic de a combate pandemia. 
 
Ambasada a mai anunţat că este în curs de derulare o investigaţie şi că persoanele găsite vinovate vor suporta consecinţele legale aferente. Un avertisment asemănător a fost emis de autorităţile chineze pe data de 29 mai. 
 
China le cere tuturor celor care se întorc în ţară să facă un test de coronavirus în termen de cinci zile de la sosire. 
 
Deocamdată, Ambasada Chinei la Moscova nu a prezentat informaţii cu privire la numărul de persoane care şi-ar fi falsificat testelele sau infomaţii legate de oraşele din care au plecat şi cele în care au ajuns. De asemenea, nu se ştie în mod cert dacă e vorba de persoane infectate sau nu cu coronavirus, transmite Mediafax.

Comenteaza