Noul coronavirus, prezent în Italia încă din luna decembrie 2019

Noul coronavirus, prezent în Italia încă din luna decembrie 2019

Institutul Superior de Sănătate din Italia susține că urme ale COVID-19 au fost prezente în apele reziduale ale orașelor Milano și Torino.

În comunicatul Institutului se arată că virusul era prezent în Italia încă din luna decembrie 2019, cu aproape două luni înainte de primul caz confirmat de îmbolnăvire. În plus, aceleași reziduri prezente în Milano și Torino au fost depistate și în Bologna, unde primul caz de COVID-19 a fost raportat abia în 29 ianuarie.

“Studiul a examinat 40 de eşantioane de ape uzate colectate între octombrie 2019 şi februarie 2020. Rezultatele, confirmate de două laboratoare diferite cu două metode diferite, au confirmat prezenţa ARN (acid ribonucleic, element esenţial al virusului - n.r.) de la SARS-CoV-2 în eşantioane prelevate la Milano şi Torino la 18 decembrie 2019.

Această cercetare poate ajuta la a înţelege începutul circulaţiei virusului în Italia şi furnizează informaţii coerente în raport" cu analize desfăşurate în Franţa pe eşantioane de pacienţi spitalizaţi care au identificat prezenţa SARS-CoV-2 (...) datând din decembrie 2019”, se arată în comunicatul Institutului, conform Mediafax.

Comenteaza