Numărul real al cazurilor de COVID-19 este în Italia de 10-20 de ori mai mare, conform unui raport

Numărul real al cazurilor de COVID-19 este în Italia de 10-20 de ori mai mare, conform unui raport
| Foto: GettyImages

Numărul real al persoanele infectate cu noul coronavirus în Italia este de 10-20 de ori mai mare decât cel al cazurilor confirmate, susține Stefano Merler, din cadrul fundaţiei Bruno Kessler, care împreună cu Institutul Superior de Sănătate italian (ISS) a întocmit un studiu epidemiologic pe care guvernul de la Roma s-a bazat în elaborarea măsurilor prudente de relaxare a restricţiilor.

“În prezent (în Italia) între 3% şi 4% din populaţie poate fi infectată, adică aproximativ patru milioane de persoane”, spune Mesler, deși numărul cazurilor raportate este de 203.591. În urma analizelor din studiul care cuprinde această estimare, guvernul italian a pregătit un plan de relaxare a măsurilor de izolare care va fi aplicat începând din 4 mai. Vor fi reluate activităţile industriale, astfel că aproximativ 4,5 milioane de angajaţi vor reveni la muncă, notează Agerpres.

La rândul său, directoul ISS, Silvio Brusaferro, a atenţionat că "încă ne aflăm în mijlocul epidemiei şi virusul circulă, chiar dacă a scăzut numărul cazurilor şi cel al bolnavilor la terapie intensivă". În plus, Brusaferro susține că Italia e încă departe de imunitatea de grup, care s-ar putea produce doar în cazul în care procentul populației infectate ajunge la 60%.

Comenteaza