Video Nuntă cu 7000 de oameni în plină pandemie

Nuntă cu 7000 de oameni în plină pandemie
| Foto: us.newschant.com

Mii de oameni fără mască, sfidând distanțarea socială au participat la o nuntă care a fost planificată în ciuda restricțiilor guvernului Cuomo privind adunările religioase în spaţii  închise.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pe 8 noiembrie, 7.000 de oameni au stat înghesuiți în templul Yetev Lev din Williamsburg pentru a sărbători căsătoria lui Yoel Teitelbaum, nepotul marelui rabin de Satmar, Aaron Teitelman, scrie News Chant. Evenimentul a avut loc în ciuda restricțiilor impuse de guvernul lui Andrew Cuomo, în contextual pandemiei de coronavirus.

Pentru a menține evenimentul „sub acoperire“ și departe de ochii și urechile presei și oficialilor guvernamentali, comunitatea a împărtășit informații despre nuntă doar din om în om.

„Ținând cont de restricțiile guvernamentale, pregătirile au fost făcute în secret și discret, pentru a nu atrage atenția străinilor. În ultimele săptămâni, organizatorii au lucrat necontenit pentru a aranja totul în cel mai bun mod posibil. Toate informațiile despre nuntă au fost transmise din gură în gură, fără notificări scrise, fără afișe pe pereții sinagogii, fără invitații trimise prin poștă și nici măcar un articol în nicio publicație, inclusiv chiar acest ziar“, scria Der Blatt, publicația sectei hasidice Satmar, pe 13 noiembrie.

Imaginile de la ceremonie arată sala împânzită de invitați fără măști, iar secta hasidică se daclară norocoasă: „Acum că nunta a trecut, slavă Domnului, după ce a avut loc cu mare fast, sentimentul exprimat de toți este: cât de privilegiați suntem, cât de bună este comunitatea noastră, că am meritat experiența unei astfel de nopți glorioase“.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza