O nouă variantă de COVID-19? Oraşul care impune cel mai înalt nivel de restricții

O nouă variantă de COVID-19? Oraşul care impune cel mai înalt nivel de restricții
| Foto: Associated Press

Un oraş din Europa a ridicat nivelul de restricții antiepidemice la 3. Motivul? Se confruntă cu un număr mare de infectări ar putea fi cauzat de o nouă formă de Covid-19 ce se răspândeşte foarte repede. 

Londra intră în nivelul 3 de restricții din Anglia, din cauza numărului îngrijorător de infectări. Matt Hancock, Secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, avertizează că numărul mare de infectări ar putea fi cauzat de o nouă formă de Covid-19, care s-a răspândit rapid în sud-estul Angliei.

Matt Hancock, Secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie: „Marea Britanie a identificat o nouă variantă a virusului, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei. Au fost identificate peste 1.000 de cazuri ale acestei noi variante, mai ales în sud-estul Angliei. S-au văzut creșteri foarte accentuate ale cazurilor de COVID în Londra, Kent și în zone din Essex și Hertfordshire, însă nu se știe dacă din cauza acestei variante noi de Covid-19.”

Londra intră de miercuri în cel mai înalt nivel de restricții, relatează The Independent. Pub-urile și restaurantele vor fi închise, însă livrările vor rămâne valabile. Decizia a fost aprobată de către Matt Hancock, care avertizează că numărul mare de infectări ar putea fi cauzat de o nouă formă de Covid-19, care s-a răspândit rapid în sud-estul Angliei. Conform surselor, noile restricții vizează și anumite zone din Essex și Hertfordshire.

BBC relatează despre nivelul 3 al restricțiilor și ce presupun acestea.

- Oamenii nu au voie să se întâlnească nici la domiciliu, nici în grădinile proprii sau pe majoritatea străzilor, singura excepție fiind familia;
- Oamenii se pot întâlni în grupuri de până la 6 persoane în alte locuri publice, cum ar fi în parc, la plajă sau la țară;
- Magazinele, sălile de sport și saloanele de îngrijire pot rămâne deschise;
- Barurile, pub-urile, cafenelele și restaurantele trebuie să rămână închise, însă livrările rămân valabile;
- Oamenii nu pot participa la evenimente sportive;
- Sălile destinate relaxării, precum cele de bowling sau de cinema, trebuie să rămână închise;
- Oamenii sunt sfătuiți să nu călătorească spre sau dinspre zonele aflate în nivelul 3 de restricții.

Comenteaza