O româncă din Italia, la un pas de moarte. Femeia și-a pus viața în pericol pentru avea un copil: „E o minune de Crăciun”

O româncă din Italia, la un pas de moarte. Femeia și-a pus viața în pericol pentru avea un copil: „E o minune de Crăciun”

O româncă, grav bolnavă, și-a pus viața în pericol pentru a aduce propriul copil pe lume. Medicii o sfătuiseră să facă avort. 

O româncă stabilită la Viterbo și-a riscat viața pentru a aduce pe lume un copil. Micuța Fatima s-a născut miercuri, 15 decembrie, la spitalul Belcolle din Viterbo (Lazio). Fetiță este foarte specială. Atât de mult a fost dorită de mămica ei, încât cea care i-a dat naștere și-a riscat viața pentru a o aduce pe lume, relatează publicația Tuscia Web.

Medicii au sfătuit-o să avorteze

Românca, în vârstă de 24 de ani, este grav bolnavă din cauza efectelor unei meningite care n-ar fi fost tratată la timp. Vara trecută, tânăra a primit de la instanţă undă verde pentru finalizarea sarcinii, după ce medicii au sfătuit-o inițial să avorteze.

În timpul procesului în care ar fi trebuit să-și dea doar acordul formal pentru intervenția ce presupunea avortul, tânăra româncă i-a convins ulterior atât pe medici, cât și pe magistraţi, că acel copil trebuie să se nască, rostind clar doar trei cuvinte „eu îl doresc”.

În ciuda gravei patologii care o afectează și care nu-i permite să vorbească inteligibil în cea mai mare parte a timpului, femeia a primit acceptul de a naște.

Părinții au decis ca pe fetiţă să o cheme Fatima. Un nume cum nu se putea mai bun pentru acest miracol, dat fiind că în Fatima, localitate celebră din Portugalia, Sfânta Fecioara Maria s-a arătat de mai multe ori câtorva copii, în intervalul 13 mai – 13 octombrie 1917.

Bebelușul s-a născut mai devreme
 

Deși copilul trebuia să vină pe lume la sfârşitul lui ianuarie, bebelușul nu a ținut cont de acest termen. Fatima s-a născut pe 15 decembrie, cu aproximativ o lună mai devreme, în urma unei operaţii de cezariană.

Fetiţa a cântărit la naștere aproximativ un kilogram şi jumătate și acum este pe mâini bune. Totodată, Fatima a fost încredinţată îngrijirii lucrătorilor sanitari, întrucât s-a născut prematur dar este perfect sănătoasă și are o mamă care şi-a riscat viaţa pentru a continua sarcina şi a o naşte, în ciuda tuturor circumstanțelor. 

Românca e stabilită în Italia de 10 ani
 

Tânăra româncă s-a stabilit în Italia de vreo zece ani. Toți cei care o cunosc spun că este o persoană specială, capabilă să transmită empatie şi bunăstare celor care o văd, în ciuda stării sale precare de sănătate. Povestea ei incredibilă a fost dezvăluită la începutul lunii septembrie de către avocatul Luigi Mancini, cel care o ajută pe tânăra mămică în plângerea ei împotriva ASL (autoritatea locală de sănătate), instituție căreia, afectată de două ori de meningită, românca i-a cerut despăgubiri pentru că ar fi fost tratată prea târziu, potrivit știridiaspora.ro.

„Copilul se numeşte Fatima şi este sănătoasă. Din păcate, nu putem spune acelaşi lucru despre mama ei,” a spus avocatul, care a anunțat naşterea Fatimei. „Fiind născută prematur, are nevoie de o îngrijire corespunzătoare, dar este bine. Starea mamei, care este epuizată la sfârşitul sarcinii, este mai îngrijorătoare. Mamă și fiică, nu putem decât să le urăm amândurora, dar şi tatălui, mult bine,” mai spune Mancini.

Avocatul a povestit cum i-a convins tânăra pe medici și pe judecător s-o lase să nască
 

Audierea a avut loc în cursul verii. "Ne-am prezentat în faţa judecătorului Federico Bonato, care l-a sunat şi pe preşedintele Eugenio Turco, au fost toţi medicii".

Ceea ce pe hârtie ar fi trebuit să fie un pas formal pentru a obţine undă verde pentru o simplă întrerupere de sarcină, s-a transformat într-un fel de „miracol.”

În faţa medicilor şi magistraţilor, tânăra mămică, cu multă tandreţe, a început să-şi mângâie burta şi filmele ecografiilor, apoi a spus cele trei cuvinte magice: "Eu îl doresc!"

„Nici acum nu se ştie cum a reuşit să o spună, mișcându-i atât pe medici, cât şi pe magistraţi şi pe noi toţi care am fost prezenţi. Ne-a dezarmat, totul s-a oprit şi ea a putut să-și continue sarcina", a povestit avocatul, pentru sursa citată.

Comenteaza