O studentă cu origini românești a fost ucisă de teroriștii Hamas la „Festivalul Groazei”. De ce au participat 10.000 de persoane la înmormântarea ei

O studentă cu origini românești a fost ucisă de teroriștii Hamas la „Festivalul Groazei”. De ce au participat 10.000 de persoane la înmormântarea ei
| Foto: https://www.folhape.com.br/ - Bruna Valeanu/Instagram

Printre sutele de victime ale atacului barbar comis de teroriștii Hamas la un festival din Israel se numără și o tânără cu origini românești. Cum a avut tânăra de 24 de ani o înmormântare cu 10.000 de oameni.

Bruna Văleanu avea cetățenie israeliană, însă avea și origini românești. În 2015, ea se mutase din Rio de Janeiro (Brazilia) în Petah Tikva și studia la o universitate din Tel Aviv. Sora mai mare a Brunei, Florica, care locuiește și ea în Israel, a vorbit cu g1. Ea a spus că armata israeliană a raportat că a găsit cadavrul studentei, a transmis la începutul săptămânii o publicația braziliană folhape.com.br.

Luni, sora Brunei, Nathalia Văleanu, a spus, într-un interviu acordat g1, că speră ca tânăra să fi fost luata ostatica și ținută în viață. „Mama mea a avut un sentiment în acea zi, nu știa că petrecerea va fi lângă Gaza. Mama a spus: „Bruna, nu te duce la petrecere”. Mama a avut acest sentiment”, a spus sora brunei, Florica, mai transmite folhape.com.br.

Într-un comunicat, Institutul Brazilia-Israel a raportat și despre deces: "Cu mare regret, vă informăm că brazilianca Bruna Valeanu a fost găsită moartă. Cetățeanul Brazilian a fost dispărut după atacul terorist al Hamas".

Înmormântarea Brunei Valeanu, o tânăra braziliană-israeliană în vârstă de 24 de ani care a fost ucisă de teroriștii Hamas, a avut loc marți la cimitirul Yarkon din Petah Tikvah, la care au participat 10.000 de persoane, transmite The Jerusalem Post

Deoarece doar mama și sora Brunei locuiesc în Israel și, în afară de ele, nu era nimeni care să participe la înmormântare sau să completeze un minyan (cvorum de rugăciune de minim 10 bărbați), voluntarii au postat mesaje online, cerându-le oamenilor să vină la înmormântare dacă pot.

”Bruna Valeanu, o studentă braziliană-israeliană, a fost ucisă cu brutalitate la festivalul de muzică Re’im. Singura ei familie din Israel este mama și sora ei. S-a difuzat un mesaj prin care s-a cerut străinilor să participe la înmormântarea ei pentru a se asigura că au un minyan – doar zece bărbați”, scrie pe Twitter, fostul consilier media internațională al președintelui Israelului, Eylon Levy.

Comenteaza