O țară din Europa reacționează la înmulțirea cazurilor de COVID și de gripă. Locurile în care purtarea măștilor devine obligatorie

O țară din Europa reacționează la înmulțirea cazurilor de COVID și de gripă. Locurile în care purtarea măștilor devine obligatorie

În ultima săptămână a anului trecut, numărul cazurilor de gripă raportate a crescut cu 75% în Spania, iar cel al persoanelor spitalizate cu 60%.

Spania a anunțat luni că purtarea măștilor de protecție în interiorul unităților de sănătate este acum obligatorie, deoarece cazurile de COVID-19 și gripă cresc în întreaga țară.

Ministrul Sănătății, Monica Garcia, a anunțat că extinde măsura la nivel național, după ce cinci regiuni, inclusiv Valencia și Catalonia, luaseră decizia de a impune purtarea măștilor în spitale, în urmă cu patru zile.

Autoritățile locale din Andaluzia au respins însă măsura, așa că ministrul Sănătății a decis extinderea obligativității măștii în unitățile sanitare, la nivel național, începând de pe 10 ianuarie, scrie Euronews.

“Este o regulă eficientă, de bun simț, susținută de dovezi științifice și bine primită de publicul larg. Este necesară pentru a proteja pacienții și profesioniștii din sănătate”, a declarat Garcia.

Alte autorități locale au sugerat extinderea obligativității și pentru farmacii și centre de sănătate, iar Ministerul Sănătății a cerut guvernelor locale să-și transmită propunerile în 48 de ore.

Comenteaza