O ucraineancă sosită în România povestește coșmarul prin care a trecut: ”Am început să plâng. Așa ceva?!”. 

O ucraineancă sosită în România povestește coșmarul prin care a trecut: ”Am început să plâng. Așa ceva?!”. 
| Foto: Profimedia

Yulia Chernitskaya, antrenoare de fitness, a ajuns în România după ce a fugit din calea războiului din țara natală.

 

Originară din Odesa și mamă a patru copii, Yulia Chernitskaya a rămas în România și a rămas impresionată de ajutorul primit în țara noastră. În acest sens, ucraineanca a povestit un episod elocvent pe rețelele sociale.

Alături de o fotografie în care apare ținând în mâini două bancnote de 100 de lei, Yulia Chernitskaya a povestit că a primit banii, într-o benzinărie, de la un bărbat în vârstă, care s-a oferit să o ajute în momentul în care i-a văzut numărul de înmatriculare.

Antrenoarea a recunoscut că a fost impresionată până la lacrimi de gestul bărbatului, despre care spune că era vizibil că nu avea o situație financiară ieșită din comun.

”Acești bani i-ai primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină după ce achitasem un plan. El și-a șters parbrizul și m-a întrebat în română 'Ucraina?', 'Ucraina', i-am răspuns.

Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus 'glorie Ucrainei!'. Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie.

Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă,  nici nu știe că am patru copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii.

Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege. Așa ceva?!”, a scris Yulia Chernitskaya, pe Facebook, potrivit digisport.ro.

Comenteaza