Niciun deces cauzat de COVID-19 în Marea Britanie de 1 iunie. 74,9% din populaţia adultă e vaccinată

Niciun deces cauzat de COVID-19 în Marea Britanie de 1 iunie. 74,9% din populaţia adultă e vaccinată

Pentru prima dată din 30 iulie 2020, serviciile de sănătate britanice nu au înregistrat niciun deces cauzat de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Conform ultimului bilanţ oficial, ţara - cea mai afectată din Europa, cu 127.782 de decese în total - a înregistrat marţi 3.165 de cazuri de contaminare suplimentare (aproape 4,5 milioane în total), o creştere faţă de săptămânile anterioare.

Cu toate acestea, niciun caz nou de deces cauzat de Covid-19 nu a fost înregistrat ieri, o premieră începând cu 30 iulie 2020, în timp ce Regatul Unit este îngrijorat de creşterea cazurilor legate de varianta Delta.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că întreaga țară este „atât de bucuroasă” să audă această veste. El a adăugat că vaccinurile funcționează clar, protejându-te pe tine, pe cei din jur și pe cei dragi. „Dar, în ciuda acestei vești, fără îndoială, bune, știm că nu am învins încă acest virus, iar cazurile continuă să crească", a amintit acesta, solicitând populaţiei să respecte în continuare normele de igienă antiepidemice, anunţă BBC News.

La această performanţă s-a ajund datorită impunerii unor restricţii îndelungate şi a unei campanii masive de vaccinare începute în decembrie, care a făcut posibilă administrarea unei prime doze la mai mult de 39 de milioane de persoane (74,9% din populaţia adultă) şi a unei a doua doze la peste 25 de milioane (48,9 % dintre adulţi).

 

Comenteaza