News alert Oficial: Elon Musk a cumpărat Twitter. Cât a plătit cel mai bogat om din lume pentru rețeaua de socializare?

Oficial: Elon Musk a cumpărat Twitter. Cât a plătit cel mai bogat om din lume pentru rețeaua de socializare?
| Foto: rafapress - Depositohotos.com

Mutarea a fost anunţată cu un tweet, pe contul miliardarului: „Pasărea este eliberată”.
 

Elon Musk a postat recent pe Twitter mesajul „pasărea este elliberată”, cu referire la Twitter - companie al cărei logo este o pasăre albastră.

Oficial: Elon Musk a cumpărat Twitter. Cât a plătit cel mai bogat om din lume pentru rețeaua de socializare?

Twitter s-a vândut cu 44 de miliarde de dolari

Asta după ce omul de afaceri a preluat controlul platformei de socializare, pe care a achiziţionat-o cu suma de 44 de miliarde de dolari. În ultimele săptămâni, tranzacţia a fost pe punctul de a pica, ducându-se o dispută pe tărâmul avocaţilor.

Prima sa măsură a fost să concedieze conducerea companiei, pe care a acuzat-o că l-a indus în eroare cu privire la numărul de conturi spam de pe platformă.

Musk i-a demis pe directorul executiv al Twitter, Parag Agrawal, pe directorul financiar Ned Segal şi pe şeful departamentului de afaceri juridice şi politici Vijaya Gadde, potrivit unor informaţii preluate de Sky News

De asemenea, sursele spun că Agrawal şi Segal se aflau în sediul central al Twitter din San Francisco în momentul încheierii tranzacţiei şi ulterior au fost escortaţi afară din clădire.

Fondatorul Tesla şi SpaceX a primit un termen limită de 28 octombrie pentru a încheia afacerea şi pentru a evita să ajungă în faţa unui judecător. Asta după ce compania de socializare l-a dat în judecată pentru că a încercat să rupă oferta iniţială făcută în aprilie.

Musk şi Twitter trebuiau să se prezinte în instanţă pe 17 octombrie, dar acest termen a fost amânat după ce cel mai bogat om din lume a declarat că, până la urmă, va merge până la capăt cu achiziţia.

Comenteaza