Foto Orlando Bloom a fost la Kiev. Actorul a vizitat un centru pentru copii

Actorul Orlando Bloom a fost, duminică, în Ucraina și a vizitat, în calitate de ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF, un centru pentru copii din Kiev.

Aceasta a fost prima sa vizită în Ucraina după 2016, a precizat actorul britanic, unul dintre starurile francizelor cinematografice "Pirates of the Caribbean" ("Piraţii din Caraibe") şi "Lord of the Rings" ("Stăpânul inelelor").

Conform Reuters, el s-a întâlnit totodată cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Nu m-aş fi aşteptat niciodată ca războiul să escaladeze în toată ţara după cea mai recentă vizită a mea. Însă astăzi, am avut norocul să aud râsetele copiilor la Centrul Spilno susţinut de UNICEF, un spaţiu sigur, cald şi primitor, în care copii pot să se joace, să înveţe şi să primească sprijin psihosocial", a declarat Orlando Bloom pe contul său de Instagram.

Acesta a vorbit despre drama copiilor care rămân orfani în urma războiului din Ucraina: "Astăzi i-am cunoscut pe Natalia și Yurii care m-au primit în casa lor din Demydiv. Ei au cinci copii între 8 și 27 de ani. Au primit și patru frați cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani în urmă. Da, sunt nouă copii!! Pe măsură ce războiul continuă, iar copiii devin orfani, Ucraina va avea nevoie de mai mulți părinți care să calce pe urmele Nataliei și Yurii și să ducă acești copii în case iubitoare. Sunt super oameni. Mi-au spus că acest război i-a învățat un lucru... Familia aia contează cel mai mult. Când au fost nevoiți să fugă de acasă după ce războiul a escaladat anul trecut, au luat foarte puțin deoarece au spus că nu au nevoie de nimic în afară de copiii lor. @UNICEF lucrează pentru a pune capăt utilizării instituțiilor de îngrijire rezidențială și, în schimb, pentru a consolida sprijinul pentru familii, astfel încât fiecare copil ucrainean să facă parte dintr-o familie caldă, hrănitoare, devotată precum cea a Nataliei și a Iuliei".

"El ştie ceea ce ne-a adus această agresiune, ştie cât de mari trebuie să fie eforturile lumii întregi pentru a o opri, pentru a reconstrui Ucraina după război", a declarat preşedintele Zelenski în discursul său nocturn, prin care s-a adresat naţiunii ucrainene, după întâlnirea sa cu Orlando Bloom.

Până pe 26 martie, cel puţin 465 de copii au fost ucişi în cele 13 luni de război care au trecut de când Rusia a declanşat invazia în Ucraina, potrivit procurorului general ucrainean.

 

Comenteaza